Dala Äventyr & Hälsa

IOGT-NTO & UNF Dalarna bjuder in till uppstartsmöte för den nya föreningen Dala Äventyr & Hälsa
  • Datum: måndag den 28 nov
  • Tid: 18:00
  • Plats: IOGT-NTO Distriktsexpedition Ölandsgatan 10a, Falun (dörrklocka)
  • Info: Marie Hillner IOGT-NTO 070-191 45 81 marie.hillner@iogt.se
Dala Äventyr & Hälsa är en ideell förening som IOGT-NTO och UNF i Dalarna startar tillsammans med befintliga och nya medlemmar. Dala Äventyr & Hälsa följer IOGT-NTOs stadgar och det enda kravet för medlemskap är att du delar IOGT-NTO-rörelsens grundvärderingar och blir eller är medlem i IOGT-NTO eller UNF (beroende på ålder). Föreningen är inte bunden till någon ort men vi har för tillfället det fysiska sätet i Falun och planerar att kommunicera det mesta online.

Idé och syfte

Vi som startar upp föreningen är tidigare och nya medlemmar i IOGT-NTO och UNF. Det som är gemensamt för oss, förutom att vi väljer bort alkoholen, är att vi har ett stort och brett intresse för äventyr och hälsa. Tanken om att göra olika aktiviteter i grupp och med likasinnade, utan att det behöver vara professionellt eller prestigefyllt- födde idén om en förening. Det viktiga är att föreningen är för alla oavsett hur stort eller litet intresset för hälsa är eller vilka förkunskaper samt tidigare erfarenheter som finns, målet med föreningen är personlig utveckling. Föreningens syfte är att skapa engagemang och bilda gemenskap med likasinnade likväl som att vara en strukturell plattform för kommunikation och planering. Det är vi medlemmar som bestämmer hur föreningen formas, utvecklas och hur vilka aktiviteter som görs.

Välkommen att prova-på!

Ibland vill man prova något innan man bestämmer sig. Om du vill testa vår förening så är du välkommen att göra det utan krav om medlemskap. Om du sen känner att du vill bli medlem så kostar det 150 kr per år.

Därför passar ett medlemskap!

Som medlem i IOGT-NTO lovar jag att arbeta för ett bättre samhälle utifrån IOGT-NTO-rörelsens grundsatser. Därmed lovar jag att leva helnyktert, det vill säga att ej använda alkoholdrycker med högre alkoholhalt än 2,25 volymprocent, narkotika eller andra gifter med berusande effekt. 
Samt något av följande…
  • Du har en idé om vad du vill göra och vill göra detta tillsammans med andra.
  • Du har tidigare endast betraktat olika aktiviteter men inte haft möjlighet att delta.
  • Du behöver andras mod, erfarenhet och peppning för att våga prova något nytt
  • Du vill fördjupa din kunskap i t.ex. rawfood, meditation eller bergsklättring.
  • Du behöver inspiration och motivation att göra en hälsosam livsstilsförändring.
  • Du vill bibehålla eller förbättra din hälsa.

Varmt välkommen!

Av: , 2016-11-22

Kommentarsfältet är stängt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00